BB Art 11

HU|EN|SK

BB11-0038 - Örökség

Olajfestmény, 30x40cm karton

Egy festő életében legnehezebb feladat saját önarcképét megfesteni. Olyan fotót választottam, ami a szívemhez nagyon közel áll, sikerült számomra tökéletesen felrajzolni a képet, a szemek ragyognak, a száj mosolyog... festés közben mégis egy óriási vihar kerekedett fel bennem. Szembe kellett néznem önmagammal, de nem a szemnek látható dolgokkal, észre kellett vennem az akarásomat, és a szeretet hiányát. Talán életünk legnehezebb feladata önmagunk szeretete... Meglehet festeni egy festményt szeretettel, és a nélkül is - akarásból, megfelelésből, időre... de a festmény eredménye azokat az érzéseket hozza majd elő bennünk, amellyel festettük. A portré végül elkészült ... Ajándékba édesanyámnak.

Pár hónappal később megkértem őt, hozza vissza a festményt, mert szeretném befotóztatni. De már akkor tudtam, még nem végeztünk. Újra festettem, először úgy éreztem csak egy két részletet, de végül, elvesztem benne, a szemeiben, a mosolyában, a fényekben és árnyékokban. Egyszer csak megállt az idő, és arra lettem figyelmes, hogy magamat nézve, visszanézek önmagamra, mosolyog a festmény, én magam mosolygok. Egy boldogság érzet fogott, el ahogyan körbe öleltem önmagamat, önmagammal, egy leírhatatlan egység érzet, egy újszerű találkozás magammal. Békesség, nyugalom, elfogadás, és végtelen szeretet vett körbe, saját magamat vettem körbe önmagammal. A festmény megfiatalodott, és megtelt élettel, színekkel, fénnyel, ragyogással. Habár Önmagamat festettem, a festmény mégis csak másnak készült, így az Égi áldás is Édesanyámnak szól:

„Küldetésed beteljesedett. Szeretetedet hoztad el a földre, a legtisztábbat, legigazabbat a feltétel nélküli Krisztusi szeretetet, melyet örökségül hagysz itt gyermekeidnek, unokáidnak, és egész családodnak. Önzetlen szereteteddel olyan hidakat építettél, melyet az idő múlása sem tud elpusztítani, generációkon átívelő fény kötelék, mely anyáról lányára, nagyszülőről unokára szál. Nem csak családokat egyesít, de örökségedben, generációkon át, vallásokat, nemzedékeket, szegényeket és gazdagokat is. A szeretet fényének ösvényén vezetve az embereket a mennyei királyság felé.”

Uriel arkangyal közvetítette Béres Beáta



Eredeti festmény:
Ár: - Ft Magántulajdon
Keret nélküli vászon nyomat:
Ár: - Ft Nem rendelhető
Feszített vászon nyomat:
Ár: - Ft Nem rendelhető